Bagira barf

A nyersetetés előnyei:

A nyersetetés előnyei:

Már hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a BARF, azaz a nyersetetés: mindez nem hiába, hiszen aki egyszer kipróbálja, szinte rögtön észreveszi kiskedvencén a pozitív változásokat. A teljesség igénye nélkül fogom kiemelni a következőkben azokat a előnyöket, amelyeket legnagyobb mértékben szoktak tapasztalni a gazdik.

 

  1. Megnövekszik az energiaszint

 

Talán a legszembetűnőbb változás, ami elég gyorsan észrevehető az az, hogy a háziállatod mintha jókedvűbb lenne: sokkal energikusabb és jobban bírja a kirándulásokat is.  

 

  1. Megszűnnek a dentálhigiéniai problémák

 

Számos kutyának van nagyon kellemetlen lehelete és erős fogköve. Azonban ahogy elkezd nyersen enni, ezek a problémák rohamtempóban szűnnek meg. Ezzel lecsökkentjük az állatorvoshoz való járást: nem kell többé altatásban fogkőleszedő műtétet végezni.

 

  1. Normalizálódik a testtömeg

 

A háziállatodról a nyersetetést követően szinte olvadnak le a felesleges zsírok, és a helyükbe izom lép. Ez nem csak esztétikailag lesz kedvezőbb, de a laboreredmények is javulnak. A kisállat energikusabb lesz, és az élethossza is növekszik.

 

  1. Megszűnnek. a bőrproblémák

 

Számos gazdi küzd azzal, hogy kiskedvencén allergiás reakciók jelennek meg: ez okozhat kiütést vakaródzást is. A nyersetetéssel véget vehetünk az állandó gyógyszeres kezelésnek, szteroid kúráknak, antibiotikumoknak.

 

 

Ezenkívül számos más előnnyel számolhatunk, ha nyersetetésre váltunk: kevesebb széklet, fülgyulladás megszűnése, cukorbetegség megelőzése vagy hatékony kezelése. Folytathatnánk a sort napestig is, a végére úgyis egy a lényeg: a BARF etetéssel házikedvencünk a számára legideálisabb táplálékot kapja meg, ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy hosszú, egészséges és boldog élete legyen.

A nyersetetés előnyei:

Pálinkás Petra

augusztus 10, 2023

Miért térjünk át a nyersetetésre?

Pálinkás Petra

augusztus 9, 2023

Solverwp- WordPress Theme and Plugin